Munich malt (Münchnermalt) EBC 20-25
Munich Malt har mere aroma end Pale Ale Malt og Pilsner Malt. Tilfører en beskeden farveforøgelse hen mod en dejlig gylden, orange farve. Er god til mørke øltyper.
Karakteristika:
Munich malt er en belgisk specialmalt af münchnertypen. Tørret ved temperaturer op til 100-105°C.
Egenskaber:
Rig, gylden malt. Tilfører en udtalt kornagtig smag i mange øltyper uden at påvirke skummets stabilitet og krop. Bruges også i mindre mængder sammen med 2-RD pilsnermalt til at producere øl i lyse farver, som pga. Münchnermalten får en mere maltet smag og en rigere farve. Fremhæver smagen i markante øl.
Anvendelse.
Anvendes til Pale ale, amber, brown, stærke og mørke øl, bockøl.
Kan anvendes i op til 60 % af den samlede malt i et bryg
Kan erstatte:
Weyermann Munich type 1